Kāpēc pārtikas inovāciju ekosistēma ir nozīmīga biznesa attīstībai?
Vai inovācijas var kļūt par jūsu konkurētspējas dzinējspēku? Šajā vebinārā Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) Latvijas kopienas pārstāve Latvijā Alīna Dolmate skaidro, kā EIT Food ekosistēma palīdz uzņēmumiem ieviest ilgtspējīgas tehnoloģijas, paplašināt tirgus un piesaistīt līdzfinansējumu. No pētniecības komercializācijas līdz robotizētai ražošanai – uzziniet konkrētus Latvijas uzņēmumu veiksmes stāstus un kā jūsu organizācija var izmantot EIT atbalstu, lai ieviestu jauninājumus ar mazāku risku un lielāku atdevi.
Šajā video:
00:00 Ievads: Alīnas Dolmates pieredze un EIT pārstāvniecība Latvijā
01:30 Kas ir EIT un kā tas stiprina Eiropas konkurētspēju?
03:15 EIT Food ekosistēmas struktūra un priekšrocības uzņēmumiem
06:45 Inovāciju atbalsta virzieni: izglītība, attīstība, mērogošana
09:30 Galvenās problēmas pārtikas nozarē un nepieciešamība pēc digitalizācijas
12:20 Tehnoloģiju piemērs: AI + MRI olu ražošanā (Orbem Invov)
15:00 Latvijas piemērs: Alumbiotiku un sadarbība ar Varšavas Universitāti
17:10 EIT Impact Funding – reāla finansiāla palīdzība inovācijām
19:05 Challenge Labs Latvijā – risinājumi sadarbībā ar universitātēm
21:30 Izglītības un mentoringa iespējas pārtikas uzņēmumiem
23:15 Nākotnes pasākumi: Next Bite Briselē un EIT nacionālā diena Latvijā
25:00 Veiksmes stāsts: Fermentful (zirņu kefīrs no Latvijas)
27:15 Tehnoloģiju piemērs: Weedbot – lāzeru ravēšanas iekārta
29:00 Kā mērīt ROI no dalības inovāciju ekosistēmā
31:00 Kopsavilkums un aicinājums uz sadarbību